Baked gnocchi en bloemkool met raapsteel-avocadocrème en tomaten-dille slaatje
Vegan
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 600 gram verse gnocchi
- 40 gram pijnboompitjes
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 el dille
- 150 gram hart van de bleekselderij
- 1 bosje raapsteel
- 1 stuks avocado
In Huis
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
- 80 ml (milde) olijfolie (voor de crème)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng de bloemkool en gnocchi met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven. Ze mogen wat gaan bruinen.
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden, dat kan snel gaan! Laat afkoelen.
- Maak de salade. Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een schaal met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) en snij in boogjes. Doe bij de tomaat en zet even weg.
- Maak de raapsteel-avocadocrème. Verwijder de worteltjes van de raapsteel, hou 2 blaadjes p.p. apart voor een ander gerecht. Hak de rest grof en was m.b.v. een slacentrifuge. Hak de knoflook grof. Haal de avocado uit de schil en ontpit. Doe alles samen met de pijnboompitjes en (milde) olijfolie in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer en pureer tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de gnocchi en bloemkool met een dot saus en de salade als frisse toon ernaast.