Baked gnocchi en bloemkool met waterkerspesto en tomaten-dille slaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Baked gnocchi en bloemkool met waterkerspesto en tomaten-dille slaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 600 gram gnocchi
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram hart van de bleekselderij
  • 1 bakje waterkerspesto

In Huis

  • olie om te bakken
  • 40 gram pijnboompitjes
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 1 el dille
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng bloemkool en gnocchi met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven. Ze mogen wat gaan bruinen.
  3. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden, dat kan snel gaan! Laat afkoelen.
  4. Maak de salade. Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een schaal met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichter groene stengels) en snij in boogjes (ca. 150 gram bij 4p deden wij). Doe bij de tomaat en zet even weg.
  5. Serveer de gnocchi en bloemkool met een dot waterkerspesto, de pijnboompitjes en de salade als frisse toon ernaast.