Baked gnocchi, spekjes en venkel met eikenblad-pesto, walnootjes en citroencourgette
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 600 gram gnocchi vers
- 80 gram walnoten
- 1 stuks citroen
- 300 gram spekreepjes
- 60 gram (ca.) eikenbladsla groen
- 2 stuks courgette
- 1 stuks paprika geel
- 0.5 zakje rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 60 ml (milde)olie (voor de pesto)
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de venkel in dikke plakken. Leg samen met de gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bordje.
- Rasp de citroen. Bewaar de rasp voor de courgette.
- Bak de spekreepjes knapperig in de eerder gebruikte koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de pesto. Snij de eikenbladsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge). Hak de knoflook grof. Doe de sla en de helft(!) van de walnoten met de (milde) olie en de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
- Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en de gele paprika in reepjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de citroenrasp.
- Roer de pesto door de gnocchi en venkel. Breng op smaak met wat goede olijfolie extra vierge en peper uit de molen. Serveer met de courgette, paprika, spekjes, de overige walnoten en garneer met een plukje rucola.