Skip to main content

Bami met veel groenten, pindasaus van Bartje Boemboe en omeletreepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 60 g Eiermie
  • 1 stuk(s) Ui
  • 200 g Wortel
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 el Gember
  • 2 stuk(s) Prei
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 zakje(s) Pindasaus
  • 6 stuk(s) Eieren

In Huis

  • om te bakken Zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 3 el Ketjap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren ui en wortel nodig deze week.
  2. 1. Zet een pan water op voor de mie. Kook 3 minuten, giet en spoel af met koud water. Wij gebruiken 1/4 pakje voor 4p, dan eet je relatief lekker veel groenten, maar als je grote eters hebt kun je ook een half pakje mie doen.
  3. 2. Snipper de ui. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Fruit de ui en wortel een paar minuten in wat olie in een wok. Hak de knoflook fijn. Snij de rode peper fijn (met of zonder zaadjes naar smaak) en rasp de gember. Voeg bij de ui en peen. Draai het vuur zacht en laat rustig bakken.
  4. 3. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand er tussenuit en snij in dunne ringen. Voeg bij de ui en peen. Kruimel ook het bouillonblokje erbij.
  5. 4. Snij de Chinese kool in vieren en snij in reepjes. Spoel de paksoi af, snij het wit in plakjes en het blad in repen.
  6. 5. Voeg als de prei gaar genoeg is naar je smaak het wit van de paksoi toe. Bak even mee. Voeg 2/3 van de ketjap toe. Roer goed door. Voeg de Chinese kool toe en bak totdat het wat is geslonken. Voeg het groen van de paksoi toe, draai het vuur uit en dek de pan af (dan slinkt het groen vanzelf nog).
  7. 6. Los intussen de pindasaus op in een pannetje met 100 ml water. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!
  8. 7. Kluts de eieren met wat zout, peper en de rest van de ketjap. Bak in wat olie een dunne omelet (twee stuks als je voor vier kookt). Snij de omelet in reepjes.
  9. 8. Meng de mie door de groenten en serveer met de pindasaus en de omelet-reepjes.