Skip to main content

Bartje boemboe pindasoep met paksoi en geroerbakte groente

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Winterpeen
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 3 stuk(s) Lente-ui
  • 2 zakje(s) Pinda boemboe
  • 200 g Aardappelen
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 zakje(s) Tauge

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 liter Water
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 el Sojasaus
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de peen schoon, snij doormidden en ga dan door met schillen tot je heel veel dunne reepjes hebt. Het laatste stukje lukt niet meer, is lekker knabbelvoer. Snij de spitskool doormidden, verwijder het hart en snij in repen.
  2. Verwarm in een wok wat olie, bak de peen en spitskool even goed aan en knijp dan de knoflooktenen erbij. Bak beetgaar in 10 minuten. Snij de lente ui in ringetjes, hou wat apart voor garnering en bak de rest op het eind nog even mee.
  3. Zet ondertussen een pan op met het water en de bouillonblokjes (groente of kip naar keus). Los hierin al roerend de pinda boemboe op. Schil intussen de aardappel en snij in kleine blokjes. Doe bij de soep en kook in circa 6 minuten gaar.
  4. Snij de paksoi stengels in stukjes en de bladeren in reepjes en was met een slacentrifuge. Pureer de soep en voeg de paksoi toe. Laat een minuutje meekoken.
  5. Maak de spitskool op smaak met een beetje sojasaus, peper en zout.
  6. Garneer de soep met de taugé en lente ui en serveer met de geroerbakte groente.
  7. De spitskool is ook lekker om in de soep te doen.
  8. <br>Tip: Je kan ook loempiaatjes maken van de spitskoolbladeren gevuld met spitskool, peen en taugé om erbij te serveren.