Bataat met kaas uit de oven met Mexicaanse bonensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Bataat met kaas uit de oven met Mexicaanse bonensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 150 gram Beemster kaas
  • 1000 gram bataat
  • 2 tl limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram peen
  • 2 stengels lente-ui
  • 1.5 bakjes yoghurt
  • 2 blikjes zwarte bonen
  • 1 potje mais
  • 2 kropje little gem sla
  • 3 el koriander (fijngehakt)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig is het komijn- en paprikapoeder en wat zout toe en roer goed om.
  3. Rasp de kaas.
  4. Schil de bataat en snij diagonaal in plakken van 0.5 cm dik.
  5. Vet een ovenschaal in en leg daar de bataat in (eventueel dakpansgewijs). Maak 2 (of 3) lagen. Bestrooi de eerste lagen met ui én kaas, en de laatste laag met alleen kaas. Schuif gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bataat zacht is en de kaas bruin.
  6. Rasp de schil (alleen het groen) van de limoen en hou apart. Pers het sap in een slabak. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn, voeg bij het sap. Schil de peen en snij in hele kleine blokjes, of rasp als je dat lekkerder/ makkelijker vindt. Meng met wat zout bij het sap en laat even intrekken.
  7. Snij de lente ui in ringetjes en zet op tafel. Meng de yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
  8. Giet de bonen en mais af.
  9. Verwijder het hart van de little gem en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie extra vierge bij de peen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
  10. Serveer de salade met de bataat, garneer met de lente-ui en de limoen-yoghurt.
  11. Je hebt extra kaas gekregen