Skip to main content

Bataat met yoghurtsaus, koriander en parelgort-tabouleh

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Parelgort
  • 600 g Bataat
  • 1 el Gesnipperde ui
  • 200 g Komkommer
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 100 g Dartelaar geitenkaas
  • 6 takje(s) Koriander
  • 200 g Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 1 tl Kaneel
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper (vers gemalen)
  • 2 el Citroensap
  • 1 teen Knoflook
  • 2 tl Srirachasaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. 2. Kook de parelgort volgens gebruiksaanwijzing. Schil de bataat heel dun en snij in parten van ongeveer 2 cm dik en ca. 7 cm lang. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, 3 eetlepels van de olijfolie, 0.5 tl zout en royaal peper. Meng alles goed.
  3. 3. Leg de bataat in een ovenschaal en rooster 25 minuten tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. 4. Giet de gort af. Snij de komkommer in heel kleine blokjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in dunne ringetjes. Meng, ui, komkommer, rode peper, 3 eetlepels van de olie en het citroensap door de gort. Brokkel er wat geitenkaas over.
  5. 5. Roer voor het opdienen de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de bataat op een schaal. Sprenkel de pikante yoghurt erover. Bestrooi met korianderblaadjes. Serveer met de parelgort.