Skip to main content

Bataat uit de oven met Mexicaanse bonensalade en yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 800 gram bataat
  • 200 gram peen
  • 2 stengels lente-ui
  • 300 gram yoghurt
  • 3 el koriander (fijngehakt)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 100 gram geraspte (belegen) kaas
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks limoen
  • 2 blik (400gram) zwarte bonen
  • 1 blik (400gram) mais
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig is het komijn- en paprikapoeder en wat zout toe en roer goed om.
  3. Rasp de kaas.
  4. Schil de bataat en snij diagonaal in plakken van 0.5 cm.
  5. Vet een ovenschaal in en leg daar de bataat in (eventueel dakpansgewijs). Maak 2 (of 3) lagen. Bestrooi de eerste lagen met ui én kaas, en de laatste laag met alleen kaas. Schuif gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bataat zacht is en de kaas bruin.
  6. Rasp de schil (alleen het groen) van de limoen en hou apart. Pers het sap. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Schil de peen en snij in hele kleine blokjes, of rasp als je dat lekkerder/makkelijker vindt. Meng de rode peper, limoensap en peen in een slabak. Voeg wat zout toe en laat even intrekken.
  7. Snij de lente ui in ringetjes en zet op tafel. Meng de yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
  8. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie extra vierge bij de peen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Serveer met de bataat. Garneer met de lente-ui en de limoen-yoghurt.