Skip to main content

Bataatburger op een broodje met Oosterse sla

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Bataat
  • 2 stuk(s) Rasp van een limoen
  • 2 el Limoensap
  • 1 tl Geraspte gember
  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 blikje(s) Kidneybonen
  • 200 g Chinese kool
  • 100 g Snijbiet
  • 1 bakje(s) Volle yoghurt

In Huis

  • 2 tl Paprikapoeder
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker Chinese kool, gember, rode peper en lente ui en snijbiet nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de stuggere stukjes schil weg van de bataat en snij dan met schil in blokjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  3. 2. Rasp de limoenschil en pers het sap. Doe het sap in een steelpannetje. Rasp een klein beetje gember (ca. 1/2 tl bij 4p) en voeg bij het limoensap. Snij de rode peper in ringetjes en voeg de helft(!) ervan, samen met de suiker toe. Verwarm de dressing ca. 2 minuten totdat de suiker is opgelost.
  4. 3. Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij in halve maantjes, doe in een kom en giet de warme dressing erover. Zet weg.
  5. 4. Leg de broodjes 5 minuten in de oven.
  6. 5. Snij de lente ui in ringetjes. Hak de koriander grof. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en doe in een mengkom. Voeg de bataat, als die wat zacht is geworden, bij de bonen samen met het paprikapoeder en voldoende peper en zout. Zet de staafmixer er een paar keer in zodat het geheel tot burgers te vormen is. Roer de lente-ui, de andere helft van de rode peper en koriander erdoor en vorm met natte handen 4 grote platte burgers. Bak ze in wat olie om en om bruin.
  7. 6. Snij de Chinese kool en snijbiet in reepjes en doe in een slakom. Meng de zonnebloemolie bij de komkommer en de dressing en voeg komkommer met dressing bij de kool en snijbiet.
  8. 7. Meng de yoghurt met peper en zout, wat van de limoenrasp naar smaak en desgewenst een beetje knoflook. Beleg elk broodje met de Oosterse sla, leg de burger daarop en maak af met een schepje yoghurt. Eet de rest van de sla erbij.