Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bavette met champignonroom saus, sperziebonen en gebakken aardappelen

Rund, Snel klaar

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Bavette met champignonroom saus sperziebonen en gebakken aardappelen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 100 gram Nicola aardappelen
  • 500 gram sperziebonen
  • 400 gram bavette
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 200 ml slagroom
  • peterselie ter garnering

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • klontje boter
  • naar smaak citroenrasp
  • 2 tl mosterd
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pannetje gezouten water op voor de boontjes.
  2. Was de aardappels en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Schoon de sperziebonen en halveer. Kook ca. 5 minuten. Spoel af met koud water. doe terug in de pan, voeg een klontje boter, peper, zout toe en rasp er wat citroenschil overheen. Schud om en dek af tot gebruik.
  4. Bereid de bavette. Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep het vlees goed droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter wat bruin begint te worden de bavette 1 minuut op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3-4 minuten op laag vuur rustig braden. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Ze mag nog wat rood zijn van binnen.
  5. Verwarm olie in een pan. Snij de kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Bak op hoog vuur de champignons gaar. Voeg de room en mosterd toe en warm zachtjes mee. Laat zo nodig even inkoken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  6. Serveer de bavette met de champignonroom saus, de aardappeltjes en de sperziebonen en garneer met wat peterselie.