Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bavette met chimichurri, aardappel- koolrabipuree en ovenbake van spruitjes

Rund

  • Totale tijd minuten
Bavette met chimichurri, aardappelpuree en ovenbake van spruitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks bavette (tijdig chambreren!)
  • 500 gram spruitjes
  • 750 gram Beemster Valery aardappels
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks koolrabi

In Huis

  • olie om te besprenkelen/bakken
  • 1 teen knoflook voor de spruitjes
  • 3 teentjes knoflook voor de chimichurri
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes
  • 10 gram peterselie
  • 100 ml olijfolie exrta vierge
  • 3 el rode wijnazijn
  • boter
  • aluminiumfolie
icon package

Recept stappen

  1. Laat de bavette goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen! Leg op een bord, dep droog en dek af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Maak de spruitjes schoon (zie tip) en halveer. Meng in een mengkom goed met olie, peper en zout. Pers er een teentje knoflook bij. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20-25 minuten gaar. Ze mogen wat bruin worden.
  4. Schil of was de aardappels en schil de koolrabi goed. Snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten vanaf dat het water kookt.
  5. Maak de chimichurri: snipper de sjalot heel fijn. Hak de knoflook, rode peper (met zaadlijsten als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  6. Verhit een goede klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep de bavette nog een keer droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter begint bruin begint te worden de bavette 1 minuut op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3 minuten op laag vuur rustig braden. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat minimaal 5 minuten rusten. De bavette mag nog rood zijn van binnen.
  7. Giet de aardappels en koolrabi af. Stamp tot een mooie gladde puree met een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de bavette met een goed scherp mes in dunne plakjes en serveer met de puree, spruitjes en laat iedereen er royaal chimichurri bij scheppen.
  9. Heb je minder tijd, kook de spruitjes gewoon gaar.