Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bavette met dragonsaus, groene asperges, gebakken aardappels en kropsla

Rund

  • Totale tijd minuten
Bavette met dragonsaus groene asperges gebakken aardappels en kropsla | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks venkel
  • 0.5 krop sla
  • 4 stuks bavette
  • 1 bosje dragon
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • boter om te bakken
  • 1 tl witte wijnazijn (voor dragon saus)
icon package

Recept stappen

  1. NB. Laat de bavette echt goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de oven.
  3. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de groene asperges. Besprenkel met olie, peper en zout. Leg de laatste 15-20 minuten naast de aardappelen in de oven.
  4. Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snij de komkommer in kleine blokjes. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Meng beide door de dressing.
  5. Pluk de bladeren van de sla en was met behulp van een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren door de dressing.
  6. Bereid de bavette. Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep het vlees goed droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter wat bruin begint te worden de bavette 1 minuut op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3-4 minuten op laag vuur rustig braden. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Ze mag nog wat rood zijn van binnen.
  7. Maak het dragonsausje. Ris de dragonblaadjes van de takjes en hak zo fijn mogelijk. Warm de crème fraîche en witte wijnazijn in het vet van de bavette. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe. Doe in een schaaltje en breng op smaak met de gehakte dragon, peper en zout.
  8. Serveer de bavette, aardappeltjes en asperges met de dragonsaus en de sla er los bij.