Skip to main content

Beantastic burger op een bedje van veldsla met geroosterde bieten, pastinaak en aardappels

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Rode en gele bieten
  • 600 g Pastinaak
  • 600 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 200 g Winterpeen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 blikje(s) Bruine bonen
  • 75 g Havermout
  • 2 zakje(s) Veldsla

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Olie om te bakken
  • 2 stuk(s) Knoflook gekneusd
  • 3 el Olijfolie
  • 2 teen Geperste knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • tl Chilipoeder
  • 1 el Ketchup
  • 2 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan met water op voor de aardappels en pastinaak.
  2. 2. Schil de bietjes en snij in blokjes van ca. 2 cm. Hussel goed om in een mengkom met de helft van het citroensap (bewaar de schil!), 1/3 van de olijfolie en peper en zout. Doe in de oven op een bakplaat met bakpapier.
  3. 3. Schil de pastinaak en aardappel en snij in gelijke stukken (wat groter dan de bieten). Kook 8 minuten voor. Giet af en laat even droogstomen. Hussel in de mengkom met de rest van het citroensap, 2/3 van de olijfolie, de gekneusde knoflook en flink peper en zout uit de molen. Leg bij de bietjes samen met de uitgeknepen citroenhelften. Totale oventijd is ca. 30 minuten. Hussel halverwege een keer om.
  4. 4. Rasp intussen de aangegeven hoeveelheid wortel en snipper de ui .
  5. 5. Fruit in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui glazig. Pers de knoflook erboven uit en roer even om. Voeg de wortel, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak nog 2-3 min tot de wortel zacht is.
  6. 6. Laat intussen de bruine bonen uitlekken (niet afspoelen) en mix grof met een staafmixer in een mengkom. Meng met de ketchup, sojasaus (mag ook ketjap asin zijn) en de havermout.
  7. 7. Voeg het wortelmengsel bij de bonen en laat ca 5 min afkoelen. Kneed goed door en vorm een flinke burger per persoon.
  8. 8. Bak de burgers zachtjes in wat olie 4-5 min totdat ze mooi bruin zijn.
  9. 9. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge.
  10. 10. Serveer de burger op een bedje van sla met de geroosterde groenten.