Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Beekridder zalm met herfstpuree, paksoi en Oosterse dressing

Vis

  • Totale tijd minuten
Beekridder zalm met herfstpuree, paksoi en Oosterse dressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks (ca. 400 g) Hoikkado pompoen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 800 gram Doré aardappels
  • 1 stuks rode peper
  • 1.5 stuks paksoi
  • 2 stuks bosui
  • 400 gram Beekridder trekzalm

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 2 teen knoflook in de schil
  • 4 el milde olie
  • scheutje olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rasp de limoenschil (hou apart) en pers het sap in een kommetje.
  3. Snij de pompoen in parten van ca. 1,5 cm. Verwijder de zaden en evt. harde lelijke plekjes van de schil. Schil de wortelpeterselie en snij in stukken van ca. 2 cm. Hussel in een mengkom met olie, het limoensap, peper en zout. Leg aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  4. Was en snij de aardappels in blokjes. Hussel in een kom met olie, peper en zout en leg naast de groenten, samen met de knoflook in de schil.
  5. Snij de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Meng met de milde olie, limoenrasp, peper en zout. Zet weg.
  6. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen. Bak de stengel een paar minuten in een grote koekenpan in wat olie. Snij de bosui grof. Voeg toe samen met het blad en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe over in en schaaltje en hou warm.
  7. Verwarm in de paksoi-pan vast (zachtjes) boter en olie. Dep de beekridder droog, bestrooi goed met peper en zout en zet klaar voor straks.
  8. Haal de groenten uit de oven (schuif eventueel de aardappels nog even terug). Pureer de groenten en gepofte knoflook met een staafmixer tot een gladde puree. Verdun met ca. 8 el (bij 4p) heet water. Breng op smaak met peper, zout en nog een goede scheut olijfolie extra vierge.
  9. Zet het vuur onder de koekenpan hoger. Bak als de boter begint te bruinen de Beekridder op de huid ca. 3 minuten. Draai nog 2 minuutjes om.
  10. Verdeel de vis over de borden en serveer direct met de groentepuree, de Oosterse dressing, de gebakken aardappels en evt. wat mayonaise.