Skip to main content

Belle de Fontenay aardappeltjes in pesto van Walter met gegrilde courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Belle de Fontenay aardappelen
  • 1 bakje(s) Basilicumpesto
  • 3 stuk(s) Courgette

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Muntblaadjes
  • eventueel toevoegen Gedroogde Spaanse peper
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in een beetje water met zout. Giet af en laat een beetje droogstomen. Schep er vlak voor het serveren wat pesto naar smaak door.
  3. Maak de courgettes terwijl de aardappelen koken.
  4. Snijd dunne plakken van de courgette m.b.v. een scherp mes of de kaasschaaf. Kwast de plakken dun in met wat olijfolie.
  5. Verhit de grillpan en grill de courgettes om en om totdat je mooie bruine strepen op de courgette hebt. Leg de courgette op een schaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Strooi er als laatste nog wat verse muntblaadjes en eventueel wat gedroogde Spaanse peper over.
  6. Serveer de aardappeltjes met de gegrilde courgette.
  7. <br>Tip: ook lekker met een stuk vlees, vis of een vleesvervanger.