Belugalinzen- en groentenstoof met miso, wortelpeterseliepuree en gebakken oesterzwammen.

Vegan

  • Totale tijd minuten
Belugalinzen en groentenstoof met miso wortelpeterseliepuree en gebakken oesterzwammen | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 200 gram belugalinzen
  • 1 stuks rode ui
  • 100 gram regenboogpeen
  • 1 stuks venkel
  • 200 gram meiraap
  • 500 gram Agria aardappel
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 1 blokje misobouillon
  • 2 bakje oesterzwammen
  • 2 el knoflook veganaise
  • 1 bosje kervel (zie tip)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentje knoflook
  • 400 ml kokend water
  • 2 stuks laurierblad
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de belugalinzen af en zet ze twee vingers onder water. Breng aan de kook. (Straks gaan ze bij de groenten verder garen).
  2. Verhit olie in een afdekbare wok of braadpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg toe, samen met wat zout. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in stukjes. Schil de meiraap en snij in kleine blokjes. Voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg ca. 2/3e toe (de rest is voor straks). Bak nog een paar minuten.
  3. Schil intussen de aardappel en wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Zet op in gezouten water (tot ze net onderstaan). Kook in 15-20 minuten gaar.
  4. Zet de waterkoker aan.
  5. Maak een ruimte in het midden van de pan vrij en bak daar de tomatenpuree zodat het zuur er wat af gaat.
  6. Kruimel de misobouillon erbij en voeg het kokende water toe samen met het laurierblad. Giet de iets voorgekookte linzen af en voeg toe. Dek af en laat ca. 15 minuten sudderen.
  7. Scheur grotere oesterzwammen doormidden. Bak ze op hoog vuur in wat olie in ca. 5 min bruin en gaar. Voeg op het laatst de achtergehouden knoflook toe. Breng op smaak met de sojasaus. Hou warm.
  8. Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar het kookvocht! Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht, olijfolie en de knoflook veganaise. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snij de kervel fijn (zie tip). Breng de stoof goed op smaak met zout en peper en roer de kervel erdoor. Serveer de stoof met de puree en de gebakken oesterzwammen.
  10. Bewaar eventueel wat kervel voor door een slaatje (zie recept risotto).