Bibimbap met Nieuw Zeelandse spinazie, oesterzwammen, courgette, peen, spiegelei en gochujang saus

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Maaltijdbox recept bibimbap met spinazie, oesterzwam, courgette en ei

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 1 stuks komkommer
  • 150 gram peen
  • 400 gram oesterzwammen
  • 1 stuks courgette
  • 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (gewicht inclusief steel)
  • 4 stuks eieren
  • 4 el gochujang saus

In Huis

  • 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • 2 tl knoflook
  • olie om te bakken
  • 4 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet rijst op met ca. 150 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes (zo nodig met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog koken in 25-30 minuten.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Doe in een kommetje en voeg de rijstazijn toe. Heb je dit niet? Meng dan witte wijnazijn met de suiker.
  3. Schil de peen, rasp grof en zet apart.
  4. Hak de oesterzwammen grof. Hak de knoflook fijn. Bak de oesterzwammen een paar minuten in olie in een koekenpan of wok. Voeg de helft (!) van de knoflook op het laatst toe en schep een paar keer om (let op dat de knoflook niet verbrandt!). Roer de sojasaus erdoor. Leg op een bord en hou warm.
  5. Snij de courgette in blokjes van ca. 2 cm en bak in een koekenpan met olie ca. 3 minuten op hoog vuur. Verwijder echt dikke stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie. Hak dunnere stelen in stukjes. Voeg op het laatst met de rest van de knoflook toe en bak tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak één spiegelei per persoon. Meng de marinade van de komkommer intussen door de droog gekookte rijst.
  7. Neem een (grote) kom per persoon en rangschik alle ingrediënten mooi naast elkaar met de rijst in het midden en het spiegeleitje erboven op.
  8. Serveer de bowl met de gochujang saus.