Skip to main content

Bibimbap met snijbiet, oesterzwam, peen, komkommer, gebakken ei, rijst en Gochujang-saus

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram volkoren basmatirijst
  • 1 komkommer
  • 180 gram peen
  • 400 gram oesterzwammen
  • 300 gram snijbiet
  • 4 eieren
  • 4 el Gochujang saus

In Huis

  • 4 el Rijstazijn (mirin) / witte wijnazijn
  • 2 el suiker (optioneel)
  • 2 tl knoflook
  • om te bakken olie
  • 5 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet 50g rijst per persoon op met 100ml gezouten water per persoon. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes (zo nodig met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog koken in ca. 25 minuten.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Doe de komkommer in een kommetje en voeg de rijstazijn toe. Heb je dit niet? Meng dan witte wijnazijn met een beetje suiker.
  3. Schil de peen en rasp grof en zet apart.
  4. Hak de oesterzwammen grof. Hak de knoflook fijn. Bak de oesterzwammen een paar minuten in olie in een koekenpan of wok. Voeg de helft (!) van de knoflook op het laatst toe en schep een paar keer om (let op dat de knoflook niet verbrandt!). Roer de sojasaus erdoor. Doe op een bord en zet apart.
  5. Spoel de snijbietbladeren af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verhit olie in dezelfde pan en roerbak de snijbiet tot geslonken. Voeg de andere helft van de knoflook toe en schep een paar keer om.
  6. Bak één spiegelei per persoon. Meng de marinade van de komkommer intussen door de droog gekookte rijst.
  7. Neem een (grote) kom per persoon en rangschik alle ingrediënten mooi naast elkaar met de rijst in het midden en het spiegeleitje erboven op.
  8. Serveer de bowl met de gochujang saus.