Skip to main content

Bief-noedel salade met andijvie, bindsla en gemengde basilicum

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Biefstukreepjes
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 el Limoensap
  • 150 g Noedels
  • 250 g Andijvie
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 200 g Peen
  • 1 stuk(s) Mini bindsla
  • 1 zakje(s) Gemengde basilicum

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Vissaus
  • 3 el Sojasaus
  • 4 el Plantaardige olie
  • 2 tl Bruine basterdsuiker
  • 2 el Rode wijnazijn
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker bindsla, noedels, rode peper en komkommer nodig deze week.
  2. 1. Haal de biefstukreepjes uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
  3. 2. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij in fijne reepjes. Halveer de knoflook en verwijder eventueel het loof als dat er is. Snij zo fijn mogelijk.
  4. 3. Meng in een grote(!) mengkom of slabak een dressing van vissaus en sojasaus (of alleen sojasaus, doe dan iets minder), plantaardige olie*, rode peper, limoensap, suiker, azijn en de knoflook.
  5. 4. Zet een pan water op voor de noedels.
  6. 5. Verhit olie in een grote koekenpan en dep de biefstukreepjes goed droog. Bak kort, al omscheppend, zonder peper en zout (eventueel in porties). Haal eruit en laat even rusten onder aluminiumfolie. Roer de biefstukreepjes door de dressing. Laat ca. 10 minuten staan.
  7. 6. Breek de noedel-vierkantjes als je ze in het kokende water doet, zodat alles later beter mengt. Kook (eventueel ook meteen voor het andere gerecht) gaar in ca. 4 minuten en spoel koud af. Voeg bij de biefstuk en dressing.
  8. 7. Snij de andijvie in fijne repen en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de radijsjes in plakjes en de komkommer in dunne kwartmaantjes. Rasp de peen. Roer goed door de noedels zodat alles bedekt is met dressing.
  9. 8. Haal de blaadjes bindsla af, spoel en schud droog. Leg op een mooie schaal en serveer daarop de bief-noedel salade. Maak af met blaadjes basilicum.
  10. * als je sesamolie hebt is het lekker om half-half te doen