Skip to main content

Biefstuk met champignonroomsaus, sperziebonen en gebakken krieltjes

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Biefstuk
  • 600 g Sperziebonen
  • 800 g Krieltjes
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 1 stuk(s) Uien
  • 100 ml Room
  • 1 stuk(s) Botersla
  • 2 el Peterselie

In Huis

  • Olijfolie
  • 1 el Gedroogde tijm
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Boter
  • 1 naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. NB. je hebt elders deze week nog 2 x een scheutje room en wat peterselie nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer de grotere exemplaren.
  3. Hussel ze in een kom met wat olijfolie, de knoflook (fijngehakt), gedroogde tijm, zout en peper. Doe in een ovenschaal en zet circa 20 tot 25 minuten in de oven.
  4. Zet een pan water op voor de sperziebonen. Dop de sperziebonen (alleen het steeltje hoeft eraf) en blancheer ze 3 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt. Zet even apart.
  5. Snij de champignons in kwartjes of plakjes. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  6. Fruit in wat olie in een koekenpan de helft van de ui gedurende 1 minuut tot glazig en roerbak dan de boontjes een paar minuten mee onder af en toe husselen. Voeg een heel klein scheutje water toe, dek af en laat gaar stomen.
  7. Zet intussen een koekenpan op met een flinke klont boter en 1 el olie. Wacht totdat de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt en bak de biefstukjes mooi bruin en zo gaar als je zelf lekker vindt. Doe de biefstuk in wataluminiumfolie en hou warm.
  8. Fruit de andere helft van de ui in het bakvet van de biefstuk tot glazig en voeg dan de champignons toe. Bak deze even goed aan op hoog vuur totdat ze gaar zijn.
  9. Voeg room toe en warm even door. Maak op smaak met peper, zout en peterselie.
  10. Was de sla en maak aan met een vinaigrette naar keuze.
  11. Serveer de krieltjes met de boontjes, biefstuk en champignonsaus en sla.