Skip to main content

Biefstuk met champignonroomsaus, sperziebonen en gebakken krieltjes (gk)

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Biefstuk
  • 600 g Krieltjes
  • 400 g Sperziebonen
  • 2 bakje(s) Champignons
  • takje(s) Tijm
  • 200 ml Room
  • 1 stuk(s) Ui
  • handje(s) Peterselie

In Huis

  • klontje(s) Boter
  • 4 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200C. Was de krieltjes en halveer de grotere exemplaren.
  2. Hussel ze in een kom met 4 el olijfolie, een gehakt teentje knoflook, circa 1 el geriste tijm, zout en peper. Zet ze in een ovenschaal circa 20 tot 25 minuten in de oven.
  3. Zet een pan water op voor de sperziebonen. Dop de sperziebonen (alleen het steeltje hoeft eraf) en blancheer ze 3 minuten vanaf dat het water weer kookt. Zet even apart.
  4. Snij de champignons in kwartjes of plakjes. Snipper de ui. Hak de peterselie.
  5. Zet een koekenpan op met een 1 el olijfolie en fruit de helft van de ui gedurende 1 minuut tot glazig en roerbak dan de boontjes een paar minuten mee onder af en toe husselen, tot dat ze gaar maar nog wel knapperig zijn. Breng op smaak met peper en zout, zet apart en hou warm.
  6. Maak de pan even schoon met wat keukenpapier en zet weer op met flinke klont boter en 1 el olie (liever geen olijf olie). Bak de biefstukjes gaar.
  7. Zet de biefstuk apart en houdt warm met folie.
  8. Fruit de andere helft van de ui in dezelfde pan, tot glazig en voeg dan de champignons toe en bak deze even goed aan op hoog vuur tot dat ze gaar zijn. Voeg de room toe en warm die even door. Maak op smaak met peper, zout en peterselie.
  9. Serveer de krieltjes met de boontjes, biefstuk en champignonsaus en evt nog wat aangemaakte sla.