Skip to main content

Biefstuk met champignons en ui, bietensalade met blauwe kaas en aardappels uit de oven

Rund

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Bieten
  • 500 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 200 g Blauwe kaas
  • 4 stuk(s) Biefstuk

In Huis

  • 4 el Olie
  • naar smaak Sla
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Notenolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • 50 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Bereid eerst de bieten voor. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Schuif op het ovenrek achterin in het midden van de oven zodat de aardappels er later naast kunnen. Pof ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Doe in een ovenschaal. Schenk er 2 eetlepels olie (bij 4p) over en schep goed door. Zet in de oven na 25 minuten van de gaartijd van de bieten en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin.
  3. Bereid in de tussentijd de champignons en gebakken ui. Schil en halveer de ui en snij in ringen. Verhit 1 eetlepel olie (bij 4p) in een koekenpan en bak de ui ca. 15 minuten zachtjes aan tot hij zacht is en bruine randjes begint te krijgen. Borstel de champignons schoon en verwijder een stukje van de steel. Snij in dunne plakjes. Verhit in een andere koekenpan nog 1 eetlepel olie (bij 4p) en bak op middelhoog vuur de champignons aan tot ze mooie bruine randjes hebben. Doe de champignons daarna bij de gebakken ui.
  4. Laat de bietjes als ze gaar zijn een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snij ze in hapklare stukken en bestrooi met wat zout. Doe wat sla op een grote platte schaal. Leg er de bieten op.
  5. Maak een dressing van de olijfolie, notenolie en het citroensap. Pers er de knoflook boven uit en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de biet. Verbrokkel er de blauwe kaas over. Zet koel weg.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak de biefstukken in ca. 4 minuten om en om bruin en rose. Laat daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Warm de champignons en ui nog even door. Serveer de biefstukken met de champignons erover, de salade en de gebakken aardappel.