Skip to main content

Biefstuk met gesmoorde spitskool en homemade ovenfrietjes en mayonaise

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Agria aardappelen
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 4 stuk(s) Biefstuk

In Huis

  • 100 g Boter
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Mosterd
  • 200 ml Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. De Agria friet aardappels zijn hele grote aardappels!
  2. Haal de biefstukken uit de ijskast om te chambreren. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Was de aardappels, snij in de lengte doormidden en in lange smalle partjes. Hussel in een ovenschaal om met olijfolie en schuif ongeveer 30 min in de oven. Schep ze halverwege om.
  4. Maak nu de spitskool. Snij het kontje eraf en dan in de lengte in 6 of 8 delen.
  5. Smelt de helft van de boter in je grootste koekenpan of braadpan. Voeg de paprikapoeder toe en laat wat meebruisen (zorg dat het niet verbrandt!). Als het stopt met bruisen bak je de spitskool stukken rondom aan. Ze mogen een beetje bruin worden. Snij dan de knoflook in dunne plakjes. Voeg bij de spitskool, hussel een beetje om en laat dan met deksel op laag vuur zachtjes gaar sudderen in ca. 15 min. Keer tussendoor de spitskool even en als het dreigt aan te branden voeg een scheutje water toe.
  6. Maak nu de mayonaise met een staafmixer. Split de eieren en doe het eigeel in een staafmixbeker. Doe de mosterd erbij en meng tot een egaal geheel. Schenk langzaam de olijfolie erbij terwijl de staafmixer draait. Controleer tussendoor of het de gewenste dikte heeft. Als de juiste dikte is bereikt voeg je het zout en peper toe en de helft van het citroensap (mag uit flesje). Roer goed door.
  7. Prik om te zien of de spitskool gaar is, hij mag in dit geval wel lekker zacht en gaar zijn. Blus af met het overige citroensap en maak op smaak met peper en zout. Hou warm.
  8. Als de aardappels bijna klaar zijn, begin je met de biefstukken.Verwarm de rest van de boter samen met een beetje olie in een koekenpan. Laat goed heet worden. Als het bruisen stopt en het een beetje bruin wordt, bak je de biefstukken aan iedere kant bruin in ca. 3 min. Bestrooi met peper en zout.
  9. Serveer met de mayo, spitskool en biefstuk.