Skip to main content

Biefstuk met paddestoelen, spinazie en mosterdaardappelpuree

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Biefstuk
  • 1 kilo Aardappelen
  • 800 g Spinazie
  • 2 bakje(s) Bospaddenstoelen

In Huis

  • 150 ml Melk
  • 50 g Boter
  • 2 el Mosterd
  • 1 el Zwarte peperkorrels
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 scheutje(s) Medium sherry
  • 1 bosje(s) Bieslook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de aardappelpuree. Schil de aardappels en snij in stukken. Kook in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan.
  2. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg 15 gram van de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe totdat je een mooie smeuïge puree hebt. Roer er de mosterd door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon en snij zo nodig in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snij de knoflook fijn. Smelt 20 gram van de boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op middelhoog vuur. Blus af met een scheut sherry en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de bieslook fijn en bestrooi de paddenstoelen op het laatst met de gesneden bieslook.
  5. Kook de spinazie in ca 3 minuten gaar in aanhangend water met wat zout. Kneus de peperkorrels in de vijzel of met een deegroller en doe ze in een diep bord.
  6. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi de biefstukken met zout en druk ze in de peperkorrels. Verhit de olie en de rest van de boter in een koekenpan. Bak de biefstukken op hoog vuur ca 2-3 minuten aan iedere kant tot rose. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten.
  7. Serveer met de paddenstoelen, de aardappelpuree en spinazie.