Skip to main content

Biefstuk met sjalotten in rode wijn en raapstelen stamppot

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 6 stuk(s) Sjalot
  • 4 stuk(s) Kogelbiefstuk
  • 2 bosje(s) Raapstelen

In Huis

  • 85 g Boter
  • 200 ml Rode wijn
  • 500 ml Kalfsfond (of bouillon)
  • 150 ml Melk
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappels voor de stamppot in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan.
  2. 2. Maak intussen de sjalotjes in rode wijn. Pel de sjalotjes en snij in stukken. Verhit 40 g boter in een pannetje. Bak de sjalotjes zachtjes aan. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg 25 g boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe totdat je een mooie smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  4. 4. Verhit 20 g boter in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met zout en peper. Bak de biefstukken in ca. 4 minuten om en om bruin en rosé. Laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. 5. Was de raapstelen en snij in stukken. Schep door de warme aardappelpuree.
  6. Serveer de biefstukken met de sjalottensaus en de puree.