Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bietenborani

Vis

  • Totale tijd minuten
Bietenborani | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 700 gram rode bieten
  • 5 gram dille (gesnipperd)
  • 150 ml Griekse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 100 ml water (voor de bieten)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van max. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe, dek af en laat zachtjes gaar smoren in 15-20 minuten. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  2. Pers de knoflook in een kommetje en druk er 0,5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen. Meng de rode wijnazijn en olijfolie extra vierge erdoor.
  3. Check of de bietjes beetgaar zijn. Laat eventueel vocht nog verdampen. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
  4. Hak de dille en meng samen met de dressing en de yoghurt door de bietjes. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de bietenborani als onderdeel van een groter gerecht, of als bijgerecht.