Skip to main content

Bietenborani met geitenkaas en walnoten met lauwwarme linzen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram dupuislinzen
  • 700 gram rode bieten
  • 1 sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1.50 bakje yoghurt
  • 2 el dille
  • 1 plantje mesclun
  • 100 gram geitenkaas
  • 80 gram walnoten

In Huis

  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie om te bakken
  • 100 ml water
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 0.50 tl zout
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • citroensap naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 25 minuten gaar.
  2. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van ca. 1 cm – dit kost wat meer tijd maar dan zijn ze ook sneller gaar! Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  3. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in dunne maantjes. Fruit in wat olie in een koekenpan zachtjes in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg als de sjalot glazig is het komijnpoeder toe.
  4. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de aangegeven hoeveelheid zout (ja echt, een 1/2 tl bij 4p!) met een lepel er doorheen totdat je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Check of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaaltje en roer de knoflookdressing erdoorheen. Laat even afkoelen.
  6. Giet de linzen af en doe in een schaal. Voeg de sjalot en bleekselderij toe. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en wat olijfolie.
  7. Hak de dille fijn en voeg samen met de yoghurt bij de bieten.
  8. Haal de blaadjes van het sla-plantje (mesclun) en schik op een schaal. Verdeel de linzen erover.
  9. Verkruimel de geitenkaas in een bakje. Doe de walnoten in een bakje. Serveer de linzen met de bietenborani, walnoten en geitenkaas.