Bietenborani met lauwwarme dupuislinzen, This is not Greek White en hazelnoten

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Bietenborani met lauwwarme dupuislinzen, This is not Greek White en hazelnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram dupuislinzen
  • 700 gram rode bieten
  • 1 stuks ui
  • 150 gram regenboogpeen
  • 1 bosje raapsteel
  • 4 el koriander
  • 150 gram (vegan) yoghurt
  • naar smaak This is not Greek White
  • 80 gram hazelnoten

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teen (flinke) knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de linzen af en zet op in een pannetje water en breng aan de kook. Kook vanaf dat het water kookt zachtjes in ca. 25 minuten gaar.
  2. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van ca. 1 cm – dit kost wat meer tijd maar dan zijn ze ook sneller gaar! Doe in een mengkom met een goede scheut olie, peper en zout en hussel goed. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 minuten beetgaar.
  3. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan zachtjes glazig. Schil intussen de peen en snij in kleine blokjes van max 0,5 cm. Voeg als de ui glazig is de peen, de komijnpoeder en wat zout toe. Laat zachtjes verder bakken.
  4. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de aangegeven hoeveelheid zout (ja echt, 1/2 tl bij 4p!) met een lepel erdoorheen totdat je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Verwijder, als die er zijn, de worteltjes van de raapsteel (niet de stelen) en spoel af. Hak grof en bak mee met de ui en peen tot geslonken.
  6. Giet de linzen af en voeg bij de ui en peen. Roer de helft(!) van de knoflookdressing erdoorheen.
  7. Check of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en roer de andere helft van de knoflookdressing erdoorheen. Laat even afkoelen.
  8. Hak de koriander fijn, inclusief de steeltjes, en roer samen met de yoghurt door de bieten.
  9. Kruimel de This is nog Greek White. Stamp of hak de hazelnoten grof (zie tip). Serveer de linzen met de bietenborani en garneer met de hazelnoten en ‘feta’.
  10. Bak de hazelnoten eventueel op zacht vuur in een droge koekenpan knapperig.