Bietenborani met lauwwarme linzen, bataat en Sikkepit geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Bietenborani met lauwwarme dupuislinzen, This is not Greek White en hazelnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram rode bieten
  • 1 stuks ui
  • 150 gram regenboogpeen
  • 200 gram winterpostelein
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram harde geitenkaas Sikkepit

In Huis

  • 200 gram dupuislinzen
  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teen (flinke) knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el koriander
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de linzen af en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van ca. 1 cm – dit kost wat meer tijd maar dan zijn ze ook sneller gaar! Doe in een mengkom met een goede scheut olie, peper en zout en hussel goed. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 minuten beetgaar.
  3. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan zachtjes glazig. Schil intussen de peen en snij in kleine blokjes van max 0,5 cm. Voeg als de ui glazig is de peen, de komijnpoeder en wat zout toe. Laat zachtjes verder bakken.
  4. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de aangegeven hoeveelheid zout (ja echt, 1/2 tl bij 4p!) met een lepel erdoorheen totdat je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Giet de linzen af en voeg bij de ui en peen. Roer de helft(!) van de knoflookdressing erdoorheen.
  6. Was de winterpostelein en schep door de linzen.
  7. Check of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en roer de andere helft van de knoflookdressing erdoorheen. Laat even afkoelen.
  8. Hak de koriander fijn, inclusief de steeltjes, en roer samen met de yoghurt door de bieten.
  9. Rasp de geitenkaas grof. Serveer de linzen met de bietenborani en geraspte geitenkaas.