Skip to main content

Bietenborani met lauwwarme linzen en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram rode bieten
  • 1 stuks rode ui
  • 60 gram waterkers
  • 2 el dille
  • 100 gram geitenkaas

In Huis

  • 200 gram Dupuis linzen
  • 1 blokje bouillon
  • olijfolie om te bakken
  • 100 ml water
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap (mag uit flesje)
  • 150 gram yoghurt
  • 100 gram walnoten
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 25 minuten gaar.
  2. Schil de bieten en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm – dit kost wat meer tijd maar dan zijn ze ook sneller gaar! Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  3. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een koekenpan zachtjes in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg als de ui glazig is het komijnpoeder toe.
  4. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de aangegeven hoeveelheid zout (ja echt, een 1/2 tl bij 4p!) met een lepel er doorheen totdat je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Check of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaaltje en roer de knoflookdressing erdoorheen. Laat even afkoelen.
  6. Giet de linzen af en doe in een schaal. Voeg de ui toe. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en wat olijfolie. Pluk de blaadjes van de waterkers en roer door de linzen.
  7. Hak de dille fijn en roer samen met de yoghurt door de bieten.
  8. Verkruimel de geitenkaas in een bakje. Doe de walnoten* in een bakje. Serveer de linzen met de bietenborani, walnoten en geitenkaas.
  9. *Bak eventueel op zacht vuur in een droge koekenpan knapperig.