Skip to main content

Bietenburger met paddenstoelen, aardappels en andijvie uit de oven

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Agria aardappelen
  • 1 stronk(en) Andijvie
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 2 bakje(s) Oesterzwammen
  • 4 stuk(s) Quinoa bietenburger

In Huis

  • 1 el Olie om te bakken
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Balsamicoazijn
  • optioneel Chilivlokken
  • 20 g Boter
  • 2 teen Knoflook
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 1. Was de aardappels en snij met schil in kleine blokjes. Bak de aardappels in een beetje olie in een pan mét deksel circa 20 minuten. Hussel af en toe om. Zet dan het vuur hoger en bak ze zonder deksel mooi bruin en helemaal gaar in nog eens 5 à 10 minuten.
  3. 2. Snij de andijvie in tweeën of vieren en laat het uiteinde eraan zitten zodat de stukken niet uit elkaar vallen. Spoel eventueel zand ertussen uit en schud een beetje droog. Vet een ovenschaal in en leg de andijvie daarin. Meng de olijfolie extra vierge met de balsamicoazijn, zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Verdeel over de andijvie en wentel de stukken een paar keer om zodat ze goed bedekt zijn met het mengsel. Zet de schaal in de oven en bak de andijvie totdat hij gaar is maar wel nog bite heeft. Dit duurt ca. 15 minuten.
  4. 3. Snij intussen de champignons in kwarten en de oesterzwammen in grove stukken. Hak de knoflook heel fijn. Bak de champignons in twee of drie delen met steeds een klontje boter. Voeg (steeds een deel van) de gedroogde tijm toe en vlak voordat je de champignons uit de pan haalt (steeds een deel van) de knoflook toe. Schud een paar keer om en voeg peper en zout toe.
  5. 4. Bak intussen in een andere pan met een beetje olie de Kinowa bietenburgers warm en een beetje bruin in ca 5 minuten. Serveer met de gebakken aardappeltjes, andijvie en champignons.