Skip to main content

Bietenburgers

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Bieten (grof gehakt)
  • 20 g Bladpeterselie (grof gehakt)
  • 6 stuk(s) Ciabatta
  • blaadje(s) Sla

In Huis

  • 2 el Gebroken lijnzaad
  • 2 teen Knoflook (in plakjes)
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • snufje(s) Gedroogde chilipeper vlokken
  • 1 el Citroensap
  • 200 g Linzen (blik)
  • 200 g Gekookte rijst
  • 50 g Havermout
  • 2 stuk(s) Rode ui (ringen)
  • 5 el Plantaardige olie
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 2 tl Bruine suiker
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper
icon package

Recept stappen

  1. NB: met het recept voor 4 personen maak je 6 burgers.
  2. 1. Meng het lijnzaad met 2 eetlepels (bij 6 burgers) water en laat 15 minuten staan.
  3. 2. Rasp de bieten grof. Doe de geraspte bieten, knoflook, peterselie, de komijnpoeder, de rode pepervlokken, het citroensap, wat zeezout en peper in de keukenmachine. Puls 1 keer.
  4. 3. Voeg de linzen, gekookte rijst, havermout en het lijnzaadpapje toe en puls nog een paar keer zodat alles goed gemengd wordt en de linzen en rijst een beetje vermalen worden. Het mag allemaal niet te fijn worden, want je wilt een beetje structuur in je burger.
  5. 4. Kneed het flink door met je handen zodat het mengsel kleverig wordt en alles aan elkaar blijft plakken. Maak met je handen de burgers. Zet de burgers 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  6. 5. Verhit 2 eetlepels (bij 6 burgers) van de plantaardige olie in een koekenpan en bak de burgers om en om bruin in ca. 5 minuten.
  7. <br>Tip: Beleg de broodjes met wat sla, de burger en wat gekarameliseerde sjalot. Bestrooi daarna met gekruimelde feta. De feta biedt een mooi contrast met de bieten.