Skip to main content

Bietenkoekjes met gravad lax

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el Slagroom
  • 700 g Bieten

In Huis

  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 el Grove mosterd
  • 4 el Dille
  • 10 el Zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) Ui
  • 4 el Bloem
  • 2 stuk(s) Eieren
  • om te bakken Olie
  • 600 g Gravad lax
icon package

Recept stappen

  1. Meng de room met de twee soorten mosterd, dille en zonnebloemolie voor de dressing en zet koel weg. Was de bietjes zorgvuldig en rasp ze grof met een rasp of m.b.v. de keukenmachine.
  2. Pel de uien en schaaf ze dun m.b.v. een mandoline. Meng ui, bieten, bloem en eieren goed. Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan. Lepel voorzichtig wat van het bietenmengsel in de olie. Druk een beetje plat en frituur enkele minuten tot het koekje knisperig wordt. Draai om en bak ook de andere kant krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maak zo ca. 12 koekjes (bij 4p).
  3. Snijd de gravad lax in stukken en verdeel over de koekjes. Serveer met wat van de dressing en een eenvoudige salade.