Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, spinazie en Buffelmozzarella uit Twente

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes spinazie en Buffelmozzarella uit Twente | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram rode bieten
  • 1 stuks ui
  • 300 gram blue japonrijst
  • 250 gram gekleurde tomaatjes
  • 150 gram spinazie
  • 2 bol buffelmozzarella

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 2 blokje voor 500 ml bouillon
  • 1 liter water
  • 1 teen(tje) knoflook
  • scheutje/kneepje witte wijn of citroensap
  • scheut naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Schil en rasp de bieten met een grove rasp (of gebruik een keukenmachine met raspfunctie als je die hebt).
  2. Snipper de ui. Verwarm olie en wat boter in een afdekbare wok of soeppan met dikke bodem. Fruit de ui.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de glazige ui, bak even mee.
  5. Voeg de rijst bij de ui. Schep om tot de rijstkorrels een beetje glazig zijn. Blus af met een scheut wijn of kneepje citroensap
  6. Voeg de biet en een soeplepel bouillon toe en roer door. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om. De rijst moet ongeveer 20-25 minuten koken. De rijst mag nog een lichte bite hebben en de bouillon hoeft niet op.
  7. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje. Besprenkel met wat olie, zout en peper. Pof 10-15 minuten in de oven tot ze bijna open barsten. Hak de spinazie grof. Roer door de rijst als die beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, en laat slinken. Voeg een klont boter en flink peper toe. Dek af en laat even staan.
  8. Scheur de mozzarella in stukken in een bakje. Besprenkel met olijfolie extra vierge, flink zout en peper. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de tomaatjes en mozzarella.
  9. Rasp nog wat citroen over de mozzarella als je er eentje hebt liggen!