Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, spinazie en gerookte mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, spinazie en gerookte mozzarella | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 400 gram bieten
  • 1 stuks ui
  • 200 gram koolrabi
  • 300 gram blue japonrijst
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram spinazie
  • 2 bollen gerookte mozzarella

In Huis

  • 1 liter water (voor bouillon)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • scheut(je) witte wijn of citroensap
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil en rasp de bieten met een grove rasp (zie tip of gebruik een keukenmachine met raspfunctie als je die hebt). Snipper de ui.
  3. Bereid de bouillon voor.
  4. Verwarm olie in een afdekbare wok of soeppan met dikke bodem. Fruit de ui. Schil en snij de koolrabi in kleine blokjes van 0,5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de koolrabi, knoflook en rijst bij de ui. Bak al roerend mee totdat de rijstkorrels een beetje glazig worden.
  5. Blus af met een scheut wijn of kneepje citroensap. Voeg de biet en een soeplepel bouillon toe en roer door. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om. De rijst moet ongeveer 20-25 min koken. De rijst mag nog een lichte bite hebben en de bouillon hoeft niet op.
  6. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje. Besprenkel met wat olie, zout en peper. Pof 10-15 minuten in de oven tot ze bijna open barsten.
  7. Hak de spinazie grof. Roer de spinazie erdoor als de rijst beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is en laat slinken. Voeg een klont boter en flink peper toe. Dek af en laat even staan.
  8. Scheur de gerookte mozzarella in stukken.
  9. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de tomaatjes en mozzarella. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.
  10. Vraag iemand om te helpen met raspen (en snijden), dat scheelt tijd.