Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, wilde spinazie en gerookte mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten
Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, wilde spinazie en gerookte mozzarella

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram bieten
  • 1 stuks ui
  • 200 gram koolrabi
  • 300 gram blue japonrijst
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram wilde spinazie
  • 2 bollen gerookte mozzarella

In Huis

  • 1 liter water (voor bouillon)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje/ kneepje witte wijn/ citroensap
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil en rasp de bieten met een grove rasp (zie tip of gebruik een keukenmachine met raspfunctie als je die hebt). Snipper de ui.
  3. Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op.
  4. Verwarm olijfolie in een koekenpan of soeppan met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes aan. Schil en snij de koolrabi in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de koolrabi, knoflook en rijst bij de ui. Bak al roerend mee totdat de rijstkorrels een beetje glazig worden.
  5. Blus af met een scheut wijn of kneepje citroensap. Roer de biet en een soeplepel bouillon erbij. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om. De rijst moet ongeveer 20-25 min koken. De rijst mag nog een lichte bite hebben en de bouillon hoeft niet op.
  6. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Pof 10-15 minuten in de oven tot ze bijna open barsten.
  7. Hak de spinazie iets grover. Was met behulp van een slacentrifuge.
  8. Roer als de rijst beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, de spinazie erdoor en laat wat slinken. Voeg een klont boter en flink peper toe. Dek af en laat even staan.
  9. Scheur de gerookte mozzarella in stukken.
  10. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de tomaatjes en mozzarella. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en serveer.
  11. Vraag iemand om te helpen met raspen (en snijden), dat scheelt tijd.