Skip to main content

Bietensalade met mungbonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Mungbonen
  • 300 g Bieten
  • 10 g Koriander
  • 10 g Munt
  • 100 g Geitenkaas

In Huis

  • 60 ml Olijfolie
  • 1 tl Komijnzaad
  • 1 tl Karwijzaad
  • 1 tl Venkelzaad
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Chilivlokken
  • naar smaak Zout
  • 2 el Sap van een citroen
  • 2 tl Citroenrasp
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de oven op 200°.
  2. 2. Kook de mungbonen in kokend water zonder zout 20 tot 25 minuten zachtjes totdat ze beetgaar zijn. Giet af, schud goed uit en doe in een grote kom.
  3. 3. Verhit ongeveer 3 minuten voordat de bonen gaar zijn, 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan en voeg de komijn-, karwij- en venkelzaadjes toe. Bak circa 3 minuten regelmatig roerend op halfhoog vuur totdat ze in de pan opspringen. Doe de olie en zaadjes bij de mungbonen en voeg de gehakte knoflook, azijn, chilivlokken en een halve theelepel zout toe. Laat de bonen afkoelen.
  4. 4. Schil intussen de bieten en snij in reepjes van 5 bij 1 cm. Hak de kruiden fijn.
  5. 5. Meng de bieten in een braadslee (20 x 30 cm) met 150 ml water, de overgebleven olijfolie, een kneepje citroensap en een halve theelepel zout. Zet de braadslee 25 tot 30 minuten in de oven totdat het water verdampt is en de bieten mooi geroosterd en licht gekarameliseerd zijn.
  6. 6. Haal de braadslee uit de oven, doe de bieten samen met de koriander en de munt in de kom met mungbonen en roer alles rustig door elkaar.
  7. 7. Doe de salade in een grote schaal, bestrooi met citroenrasp, verbrokkel de geitenkaas erover, sprenkel er nog wat olijfolie over en dien op.