Bietensalade met venkel en yoghurtdressing
Snel klaar, Bijgerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 400 gram chioggiabiet
- 400 gram gele biet
- 15 gram peterselie
- 150 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Meng in een slakom de wijnazijn met de mosterd, olijfolie, peper en zout. Verwijder loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Doe bij de vinaigrette, roer goed door en zet even weg.
- Schil de bieten en snij in dunne partjes. Meng met olie, een kneep citroensap, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
- Hak de helft van de peterselie fijn. Meng samen met de yoghurt door de venkel. Voeg de bieten toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Garneer de salade met de overgebleven peterselie.