Skip to main content

Bietentaart met geitenkaas en tijm

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Geitenkaas
  • 4 stuk(s) Bieten
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 2 el Azijn
  • 1 scheutje(s) Olijfolie
  • 6 plakje(s) Hartige taartdeeg
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 100 ml Creme fraiche
  • 30 ml Zure room
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de ui en snij in vieren. Snij de bieten in zessen. Leg de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en azijn en bestrooi met peper en zout.
  3. Bak 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Haal uit de oven. Draai de oven naar 180 °C.
  5. Maak terwijl de groenten in de oven staan de taart klaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en leg het deeg er in.
  6. Meng eieren met de zure room en creme fraiche. Breng op smaak met peper en zout. Giet in de taartvorm.
  7. Verwijder de schil van de bietjes en verdeel over het room-ei-mengsel. Leg de ui er tussen en bestrooi met stukje geitenkaas en tijm.
  8. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven, totdat het deeg goudbruin is en de geitenkaas gesmolten is.
  9. Serveer de taart met een frisse groene salade.