Skip to main content

Bimi en koolrabi met romige hazelnoten-dragonsaus en volkoren basmatirijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 18 Bimi en koolrabi met romige hazelnoten dragonsaus en volkoren basmatirijst

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 200 gram peen
  • 2 stuks koolrabi
  • 250 gram bimi
  • 1 el dragonblaadjes
  • 150 gram hazelnootcrunch
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 stuks rode paprika

In Huis

  • 250 ml water (voor de bouillon)
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst p.p. met 150 ml water p.p. op (zie tip). Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  2. Bereid de bouillon voor met behulp van je waterkoker.
  3. Schil de peen en snij in halve maantjes. Schil de koolrabi en snij in zo dun mogelijk partjes. Snij als nodig het uiterste kontje van de bimi. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan of wok en bak de peen, koolrabi, bimi al roerend 2 minuten. Hak de knoflook fijn en voeg de helft(!) toe. Blus af met een deel (150 ml bij 4p) van de bouillon. Laat de bouillon, met deksel op de pan, zachtjes pruttelen. Haal na 8 minuten het deksel van de pan, zet het vuur hoog en laat het vocht helemaal verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de saus: hak dragonblaadjes fijn. Verwarm olie in een koekenpan en bak de hazelnootcrunch, komijnpoeder en rest van de knoflook 1 minuut op zacht vuur. Voeg de crème fraîche, dragonblaadjes en rest (100 ml bij 4p) van de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de paprika in kleine stukjes en bak in een koekenpan op hoog vuur in wat olie in ca. 5 minuten beetgaar. Meng de gare rijst erdoor en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de groenten en hazelnootsaus.