Skip to main content

Black eyed beans stoof met rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 300 g Bleekselderij
  • 300 g Regenboogpeen
  • 1 stuk(s) Victoria aardappelen
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 2 stuk(s) Citroen
  • 2 blikje(s) Zwarte ogen bonen
  • 1 bosje(s) Bladpeterselie

In Huis

  • 500 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. In het kruidenmengsel zit: 1el gedroogde dille topjes, 2 tl gedroogde basilicum, 1 tl kurkumapoeder.
  2. Zet de rijst op in koud water met zout en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing (75 gram rijst en 150 ml water per persoon, 35 minuten zachtjes koken).
  3. Zet een waterkoker op voor de stoofschotel straks.
  4. Snij de bleekselderij in de lengte in 2 of 3 delen en dan in staafjes van circa 6 cm.
  5. Schil de peen en snij in vergelijkbare staafjes.Snij de uien doormidden en dan in ringen.
  6. Fruit in een wok de ui, peen en bleekselderij tot het een beetje zacht is. Voeg de kruiden toe en roer goed om. Voeg dan het kokend water met het bouillonblokje toe en rasp de schil van de helft van de citroen(en) erbij. Laat met deksel zachtjes sudderen.
  7. Schil de aardappels en snij in hapklare stukjes. Voeg bij de wortel, ui, en bleekselderij en laat circa 10 minuten zachtjes meekoken.
  8. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Als de aardappels bijna gaar zijn voeg je de bonen toe om mee te warmen.
  9. Hak de peterselie fijn en garneer daar de bonenstoof mee.
  10. Meng ook wat peterselie en de rasp van de andere helft van de citroen(en) door de rijst. Serveer met de bonenstoof.