Skip to main content

Bladerdeegpakketje met lengfilet en salie, met gesmoorde prei en gemengde sla

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rol Bladerdeeg
  • 4 filet(s) Lengfilet
  • 8 blaadje(s) Salie
  • 6 stuk(s) Prei
  • 1 zakje(s) Rucolamelange
  • 1 stuk(s) Citroen

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 klont(en) Boter
  • naar smaak Vinaigrette
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren citroen en rucolamelange nodig deze week.
  2. 1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en knip elke rol, met bakpapier en al, in vieren. Leg 1 stukje bladerdeeg per persoon op de bakplaat en bewaar het andere stukje per persoon voor straks.
  3. 2. Dep de vis droog en leg op elk stukje bladerdeeg een stuk vis. Bestrooi met peper en zout.
  4. 3. Hak de knoflook fijn. Haal de blaadjes salie van de steeltjes en snij in reepjes. Verdeel over de vis, samen met 1/3 van de knoflook. Dek de vis af met het andere stukje bladerdeeg (zonder bakpapier) en druk de zijkanten met een vork goed op elkaar. Snij voorzichtig 6 inkepingen in het dakje.
  5. 4. Schuif de pakketjes in de oven en zet een wekker op 20 minuten.
  6. 5. Verwijder het donkergroene deel van de prei. Kerf in de lengte in en spoel het zand grondig tussen de bladen uit. Snij in brede ringen.
  7. 6. Verwarm een goede klont boter in een afsluitbare wok of braadpan en roerbak de prei een paar minuten. Smoor de prei vervolgens met deksel op de pan zachtjes ca. 10-15 minuten, zonder bruin te laten worden!
  8. 7. Maak een vinaigrette naar keuze, bijv. 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper, zout en een beetje honing. Was de rucolamelange en meng met de dressing.
  9. 8. Check de pakketjes in de oven. Als ze mooi bruin zijn, dan zijn ze klaar.
  10. 9. Voeg de resterende knoflook bij de prei als die zacht en gaar is en roer een paar keer om. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
  11. 10. Serveer de sla en de prei bij de vispakketjes.