Skip to main content

Bladerdeegtaartjes met champignons en geitenkaas en een frisse salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje(s) champignons
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 krop(pen) botersla
  • 1 bakje(s) cherrytomaatjes

In Huis

  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl tijm
  • naar smaak peper en zout
  • 8 el olijfolie
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 pak(ken) vers bladerdeeg
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de gepelde uien in dunne ringen. Verkruimel de geitenkaas.
  2. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en klop de eieren los in een kom. Verwarm de oven voor op 190 C.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi met zout en peper. Schep de plakjes in een kom. Bak in olijfolie de uienringen in ca. 5 minuten zacht en glazig. Schep de uienringen uit de pan bij de champignonplakjes. Voeg hieraan de tijm toe en meng.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg op het bakpapier. Snij in stukken van ca. 15 x 15 cm voor de taartjes. Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Schep in het midden van het deeg wat vulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1.5 cm van de randen vrij blijft. Tijdens het bakken zullen deze randen iets omhoog komen. Strooi geitenkaas op de vulling. Bak de taartjes in ca. 15 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur. Dien de taartjes warm op.
  5. Maak een dressing van olijfolie, balsamico, mosterd, knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Was de sla en snij de tomaatjes doormidden. Doe de sla en tomaatjes in een kom en meng de dressing erdoor. Serveer met de warme bladerdeegtaartjes.