Blauwe bessen jam (op een plak pain au levain blond)
Lunch, Ontbijt
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram blauwe bessen
- pain au levain blond (optioneel)
In Huis
- 2 el citroensap (mag uit flesje)
- 90 ml water
- 1 stokje kaneel
- 330 gram (gelei)suiker
Recept stappen
- Was ondertussen de bessen en breng deze aan de kook in een (hoge) pan, samen met het citroensap, water en kaneelstokje. Laat 15 minuten doorkoken.
- Verwijder het kaneelstokje, voeg de suiker toe, en kook nog minstens 15 minuten op hoog vuur. Roer hierbij goed over de bodem, zodat de blauwe bessen jam niet vastplakt. Laat langzaam indikken.
- Schep de blauwe bessen jam in de jampot(jes), sluit direct af met de deksel(s), en zet de pot(jes) op zijn kop: deze trekken vacuüm tijdens het afkoelen. De blauwe bessen jam is nu een paar maanden houdbaar.
- Bewaar de potjes op een droge en koele plek. Na opening is de blauwe bessen jam 2-3 weken houdbaar in de koelkast.
- Serveer eventueel op een plak pain au levain blond brood. Bereid het brood volgens instructies op de verpakking.