Skip to main content

Bleekselderij met uitgebakken katenspek en gebakken aardappelen

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stengels bleekselderij
  • 1 stuks wortel
  • 1 stuks ui
  • 150 gram katenspek

In Huis

  • 800 gram aardappelen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 60 gram boter
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 5 takjes peterselie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten tot bijna gaar. Laat afkoelen. Verwijder de schil en snij in plakken.
  2. Trek eventuele draden van de bleekselderij, was en snij in stukken van ca. 2,5 cm lang. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Hak de ui fijn en snij de knoflook in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Smelt 40 g van de boter in een pan. Bak daarin op een laag vuur de wortel, ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes aan. Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak het geheel nog 2-3 min. Voeg de bouillon, laurierblad en peterselie toe. Zet het vuur lager en laat de groenten met een deksel op de pan ca. 25 min. zachtjes koken tot de bleekselderij zacht is en de vloeistof bijna volledig verdampt is.
  4. Bak in de tussentijd het spek zachtjes knapperig in 10 g boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Bak ook de aardappels mooi bruin in 10 g boter.
  6. Doe de selderijschotel over in een schaal en garneer met wat peterselie. Beleg met het spek en serveer met de gebakken aardappelen.
  7. <br>Let op: je hebt 4 takjes peterselie nodig voor het koken en 1 takje voor de garnering.