Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bleekselderij met uitgebakken katenspek en gebakken aardappelen

Varken

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Roseval aardappelen
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 stuks ui
  • 150 gram katenspek

In Huis

  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes peterselie
  • 60 gram boter
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten tot bijna gaar. Laat afkoelen. Verwijder de schil en snij in plakken.
  2. Trek eventuele draden van de bleekselderij, was en snij in stukken van ca. 2,5 cm lang. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Hak de ui fijn en snij de knoflook in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Smelt 40 g van de boter in een pan. Bak daarin op een laag vuur de wortel, ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes aan. Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak het geheel nog 2-3 min. Voeg de bouillon, laurierblad en peterselie toe. Zet het vuur lager en laat de groenten met een deksel op de pan ca. 25 min. zachtjes koken tot de bleekselderij zacht is en de vloeistof bijna volledig verdampt is.
  4. Bak in de tussentijd het spek zachtjes knapperig in 10 g boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Bak ook de aardappels mooi bruin in 10 g boter.
  6. Doe de selderijschotel over in een schaal en garneer met wat peterselie. Beleg met het spek en serveer met de gebakken aardappelen.
  7. Let op: je hebt 4 takjes peterselie nodig voor het koken en 1 takje voor de garnering.