Skip to main content

Bleekselderijsoep met blauwe kaas en bieslook

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 struik(en) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Petit pain

In Huis

  • 150 g Blauwe kaas
  • 2 el Boter
  • 2 el Bloem
  • 50 ml Droge witte wijn
  • 700 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 125 ml Creme fraiche
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Bieslook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in stukjes. Pel en snipper de ui.
  2. 2. Verhit de boter in een grote soeppan en bak ui en bleekselderij zachtjes ca. 5 minuten aan. Roer de bloem erdoor. Schenk er de wijn en 1 dl water bij. Breng roerend aan de kook. Blijven roeren tot massa gebonden is. Giet er al roerend scheutje voor scheutje rest van het water bij. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat in ca. 15 minuten gaar koken.
  3. 3. Verwijder de korst van de blauwe kaas en snij in kleine stukjes.
  4. 4. Pureer de groenten in de soep met de staafmixer. Voeg crème fraîche en de helft van kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Snipper de bieslook. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de blauwe kaas en bieslook. Serveer met stukjes brood.