Blini's met zalm

Blini’s zijn uitermate geschikt als amuse of borrelhapje. Geef ze verschillende toppings en voilà, voor ieder familielid wat wils. De blini’s zelf maken? Gebruik dan dit recept! Je kan maakt er ca. 15 a 20 blini's mee.

Vis

  • Totale tijd minuten
Blini's met zalm | Recept amuse

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ei
  • naar smaak gerookte zalm
  • 20 plakjes chioggiabiet
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • 70 gram boekweitmeel
  • 35 gram bloem
  • 5 gram gedroogde gist
  • 0.25 tl zout
  • 125 ml lauwwarme melk
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Scheid de eieren en voeg de eidooier (bewaar het eiwit voor straks) en de melk toe. Klop tot een glad beslag. Laat afgedekt 1 uur rijzen (buiten de koelkast).
  3. Snij intussen de chioggiabiet in hele dunne plakjes (liefst met behulp van een mandoline). Maak rondjes ter grootte van een twee euromunt.
  4. Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout.
  5. Klopt de eiwitten stijf, gebruik een schone kom! Spatel voorzichtig door het beslag.
  6. Verwarm boter in een koekenpan. Schep wat hoopjes (de grootte van een poffertje) in de pan en bak rustig aan beide kanten gaar.
  7. Beleg de blini's met een lepeltje crème fraîche en een plukje zalm. Steek het plakje chioggiabiet er speels in en serveer.
  8. Varieer met toppings, bijvoorbeeld met geitenkaas en gekaramelliseerde ui, crème fraîche met rauwe ham en pesto of humus met zongedroogde tomaat. Mix & match gerust!