Skip to main content

Bloemkool couscous met groene kruiden, lente ui en gekleurde wortels, gegrilde aubergine en saliewor

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 el Rozemarijn blaadjes
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 400 g Wortel
  • 3 stuk(s) Lente-ui
  • 3 el Fijngehakte peterselie

In Huis

  • 150 ml Olijfolie
  • 4 teentje(s) Knoflook gekneusd
  • klontje(s) Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 1. Snij de aubergine in ronde plakken van een halve centimeter. Leg ze op wat keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met zout. Laat ze zweten terwijl je de rest voorbereidt.
  3. 2. Verwarm de olijfolie in een klein steelpannetjes zachtjes en voeg de gekneusde knoflook (met schil en al) en de blaadjes rozemarijn toe. Warm een tijdje zachtjes door zodat de olie op smaak komt. Laat niet koken.
  4. 3. Haal de roosjes van de bloemkool en snij wat je overhoudt aan stelen in plakjes van een halve centimeter.
  5. 4. Maal de roosjes met behulp van een keukenmachine, het bakje van de staafmixer of de rasp tot een soort couscous. Doe de bloemkoolcouscous in een slakom.
  6. 5. Veeg het water en het zout van de aubergine. Leg de plakken op bakpapier op een bakplaat samen met de stukjes bloemkool steel en smeer alles met een kwastje rijkelijk in met de rozemarijnolie. Schuif in de oven en zet na ca. 15 minuten de grillstand nog 5 minuten aan.
  7. 6. Schil de wortel en snij in de lengte doormidden en dan in dunne halve maantjes. Snij ook de lente ui in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Meng deze groenten samen met de rozemarijnolie en peper en zout door de bloemkoolcouscous en zet weg.
  8. 7. Verwarm een klontje boter met een scheutje olie. Bak de worsten op middelmatig vuur langzaam gaar. Bak ze op het laatst rondom bruin als dat nog nodig is.
  9. 8. Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de salieworsten.