Skip to main content

Bloemkool-meiraap soep met harissa gehaktballetjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks meiraap
  • 1 stuks bloemkool
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 stuks pain au levain

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1.5 liter kokend water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1 stuks ei
  • 4 el paneermeel (optioneel)
  • 2 el harissakruiden
  • chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de meiraap en snij in stukken.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een ruime soeppan.
  4. Verwijder intussen alleen het onderste deel van de bloemkoolstronk en eventueel lelijke bladeren. De rest gaan we allemaal gebruiken! Snij de bloemkool grof en voeg samen met de meiraap bij de ui. Roer een paar keer stevig om en voeg het kokende water toe met de bouillonblokjes. (Begin met een liter en 2 blokjes) Kook ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  5. Maak in de tussentijd de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, de harissakruiden en voldoende zout en peper. Draai er ongeveer 20 kleine soepballetjes van.
  6. Bak het brood af in 8-10 minuten.
  7. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer fijn en zet terug op het vuur. Voeg eventueel nog extra water en bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 tot 10 min gaar worden in de soep. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
  8. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en eventueel wat chilivlokjes. Serveer met het brood.