Bloemkool-raapsteelstamp en gebakken roodbaarsfilet met tomaten en dille

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Bloemkool met raapsteelstamp en gebakken roodbaarsfilet

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram bloemkool
  • 2 bosjes raapsteel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 filet roodbaars
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 el dille

In Huis

  • naar smaak boter
  • naar smaak melk (optioneel)
  • om te bakken olijfolie
  • 2 el kappertjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in grote pan met een laagje gezouten water en kook gaar in ca. 15 minuten, zet een timer vanaf dat het water kookt. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij gelijke stukken (de steel kun je ook gebruiken). Voeg na ca. 5 minuten bij de aardappels.
  2. Verwijder alleen de worteltjes van de raapsteel, de stelen gebruik je in de stamppot. Snij grof en was de raapsteel met behulp van een slacentrifuge. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  3. Giet de aardappels en bloemkool af. Stamp tot een smeuïge puree met een flinke klont boter en eventueel een scheutje melk. Zet de stamp terug op een laag vuurtje en voeg de raapsteel en bleekselderij beetje bij beetje toe. Laat slinken. Breng op smaak met zout en peper en hou warm.
  4. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en snij de filetjes op de huid ca. 5 mm kruislings in. Bestrooi met zout en peper. Verwarm boter en wat olie in een koekenpan en bak de roodbaars filet 4 min op de huidkant en dan nog ca. 2 min op de andere kant. Let op: voeg de hele cherrytomaatjes na 1 minuut al toe! Pluk de dille en voeg toe (zie tip). Bestrooi de tomaatjes met wat zout.
  5. Serveer de stamppot met de roodbaarsfilets en tomaatjes.
  6. Voeg kappertjes toe als je ze in huis hebt.